Starterswerkgroep – Millennium Golf
Starters

Ook dit jaar staat er een gemotiveerd team paraat om startende golfers te verwelkomen en voor te bereiden om de felbegeerde handicap 36 te behalen.

Golf is ontspannend. Je bent buiten in een mooie omgeving. Het is uitdagend voor lichaam, en vooral voor de geest.
De golfsport kan door elke leeftijd beoefend worden.
En niet onbelangrijk, het is een sociale sport met een heel gezellig clubleven.

Onze Rabbits vormen elk seizoen een heel hechte groep! Aarzel dus niet om deel te nemen of om vrienden, collega’s of familieleden aan te moedigen om te starten met golf op Millennium.

Praktische inlichtingen:

Wie zijn starters en rabbits?

Elke beginnende golfer zonder handicap of met een handicap van 32 of meer.

Hoe begin je er aan?

Op Millennium kan je van de golfsport proeven via twee formules: een snuffelpakket ‘Millennium Golf Experience’ (99€) van 1 maand of een individuele opleiding ‘Learn2Golf’ van 3 maand inclusief individuele lessen (495€).  Via het volgen van de ‘Millennium Golf Experience’ krijg je baanpermissie om te spelen op de compact course.  Via de ‘Learn2Golf’ kan je het golfvaardigheidsbewijs bereiken.

Er is een motiverend stappenplan van toepassing: van het nemen van de eerste lessen bij de Pro tot het spelen van een succesvolle 9 holes wedstrijd op de grote baan.

Verder is Millennium Golf ook fier op zijn starterswerkgroep : enthousiaste leden die er alles aan doen om onze starters zo vlot mogelijk te begeleiden in hun golftraject.  De starterswerkgroep organiseert bovendien om de twee weken een starterswedstrijd, die toegankelijk is vanaf het behalen van baanpermissie tijdens de opleiding ‘Learn2Golf’.

De starterswedstrijden praktisch: 

  • De starterswedstrijden worden om de 2 weken georganiseerd op maandag of zaterdag onder begeleiding van de starterswerkgroep.
  • Je kan je inschrijven via de Begolf app (op het secretariaat helpen ze je daar graag ook mee verder). Gelieve rekening te houden met de inschrijvingsdeadline.
  • Bij iedere wedstrijd wordt een thema in de “spotlight “ gezet , door een enthousiaste begeleider.
  • Je wordt ingedeeld in een “flight” van 3 spelers. Je starttijd wordt je medegedeeld via e-mail; je kan hem ook raadplegen op de Begolf app.
  • Voor de wedstrijd meld je je bij het onthaal, je krijgt dan je scorekaart.
  • Je bent zeker 10 minuten voor je starttijd aan de afslagplaats van hole 1.
  • Je speelt steeds 9 holes. Van zodra u 9 slagen gedaan hebt moet u verplicht uw bal oprapen.
  • Na afloop van uw golfronde wordt iedereen in de bar (of op het terras) van het clubhuis verwacht voor het correct invullen van de scorekaart.  Het is ook gebruikelijk dat u dan nog een glas drinkt met uw medespelers en de andere starters. Na iedere wedstrijd wordt er in het clubhuis gezellig nagepraat en duchtig gedebatteerd over de spelregels, geluk en talent…
  • Wanneer iedereen binnen is doen we een kleine prijsuitreiking.

De starterswerkgroep, onze pro’s en onze initiatoren zullen je tijdens deze oefensessies met raad en daad bijstaan. Spelenderwijs zal je meer vertrouwd geraken met de golf- en etiquetteregels. Je gaat zelfs een nieuwe woordenschat ontwikkelen met termen als : “out of bounds” ,  “provisonele bal” ,  “par” , “birdie”, “de vlag bewaken” , “pitchmarks” , “fore”, enz…

Je ziet er zijn redenen genoeg om met de starters en routers 36 te komen spelen.
Het team is er alvast klaar voor!

Heb je vragen over deze stappen, dan ben je steeds welkom bij je pro, bij je captain of op het Secretariaat.

Werkgroep en begeleiders

Starters

Saskia Deboutte
Captain Route 36
Frieda Vandevoort
Captain Starters 45
Herman Verhoeven
Begeleider
Rudi Stiers
Begeleider
Danielle Dewael
Begeleider
Eddy Ritzen
Begeleider
Eddy Horemans
Begeleider
Adèle Lynen
Begeleider
Piet Koninckx
Begeleider
Paula Peeters
Begeleider
Ria Wauters
Begeleider
Dany Vercruyssen
Begeleider