Go back..

Bart Bollen

De visie van Bart Bollen. Van 2000 tot 2002 was Bart reeds head pro van de club. Tijdens zijn verblijf op Millennium Golf hielp hij samen met de VVG de Topsportschool op te bouwen, waar hij trouwens nu nog altijd coach is. Hij begeleidt ook nog altijd op individueel vlak veel beloftevolle juniors en amateurs.Van 1998 tot en met 2001 was Bart Nationale Coach van België.

 

Tijdens zijn nu al 17-jarige loopbaan als professional, heeft hij al met verschillende golftopcoaches gewerkt, waaronder Harold Swash, Pete Cohen, Denis Pugh en Hans Weinhofer. Via congressen en meetings komt Bart regelmatig in contact met bijvoorbeeld David Leadbetter en Jim McLean. Verder werkt hij ook nauw samen met sportpsychologen om het mentale aspect van de golfsport te analyseren. Zoals jullie misschien weten is Jos Vanstiphout op dit vlak een pionier. Daarom is hij de voor de hand liggende keuze om mee samen te werken. Zijn engagement bij Millennium Golf is tegelijkertijd een nieuwe uitdaging en een terugkeer  naar zijn roots. Samen met het ganse Millennium team wil hij de sportieve trein verder op gang trekken. Wat vindt hij belangrijk als het gaat om jeugdlessen en jeugdbegeleiding in het algemeen?

 

Hij is ervan overtuigd dat persoonlijke golfsuccessen uiteraard de beste motivatie zijn, maar hoe kom je tot deze successen? Door het technisch aspect zeer sterk te accentueren. Het is zeer belangrijk om met veel overgave hieraan te werken, niet altijd even gemakkelijk, maar zeker niet te onderschatten. Techniek moet langzaamaan opgebouwd worden. Dit gebeurt door middel van innovatieve structuuroefeningen gekoppeld aan persoonlijke discipline. Deze discipline moet overal terugkomen, zowel tijdens de training als op de baan.

 

Hierdoor zal je een duidelijke vooruitgang boeken waardoor je ook veel meer plezier en amusement zal beleven tijdens het golfen. Discipline en toewijding zijn twee zeer belangrijke zaken om in deze fantastische sport tot successen te komen.  

 

Even voorstellen wie Bart eigenlijk is:

Bart is 37 jaar, getrouwd met Carinne en heeft een kind, Bart Junior. Junior speelt zelf ook golf en nog behoorlijk goed ook, getuige zijn 14,3 handicap voor een 11-jarige!

Bart was een beloftevolle hockeyspeler in zijn jeugdjaren, maar door een ongeval kon hij deze sport niet langer uitoefenen.

Golfleunt natuurlijk dicht bij hockey aan en de stap was dan ook snel gezet. In enkele jaren tijd had hij al een handicap van 0 achter zijn naam staan.

De overstap van amateur naar pro deed hij op 20-jarige leeftijd. Bij de professionals haalde hij zijn mooiste overwinning, namelijk het winnen van een professioneel toernooi in Frankrijk op PGA-niveau.

Hij vertoefde 8 jaar als professional op Royal Golf Club du Hainaut, om dan enkele jaren op Millennium Golf les te geven.

De laatste jaren was Bart head pro op Flanders Nippon in Hasselt.