De Banen

Beginners, gevorderden en de jeugd worden bij Millennium Golf met perfect verzorgde banen op hun wenken bedient: een 18-hole championship course, een 9-hole compact course, en om te oefenen een prachtig ontworpen driving range en een putting- en chipping green.


Championship course

De 18-hole championship course is een vrij jonge baan met een totale lengte van meer dan 6300 meter van de eerste tee tot de laatste green.
Dat maakt het tot een van de langste banen van België.

Het wondermooie terrein van 80 hectare doorspekt met eiken, beuken en rododendrons – rond de oevers van de Paalse Plas – creëert een oase van rust voor wie de baan opstapt. Het water is alomtegenwoordig en dwingt u vaak tot voorzichtige of net risicovolle shots. Bovendien heerst er een aanhoudende bries op het terrein waar u best rekening mee houdt. Deze bries maakt de baan tot een echte ‘inland links’ course.
Een topbaan vol uitdagingen dus.  Golf course architect - Bruno Steensels
Wenst u kennis te maken met ons greenkeepersteam, klik dan hier.

Extra info :

Compact course

Beginners met een minimum aan trainingsuren bij een van onze golfprofessionals kunnen terecht op onze kleine baan, de 9-hole compact course.
Met zijn 719 meter is deze baan de perfecte instap voor het grotere werk.
De toegang is verbonden aan enkele voorwaarden; zo moet u het theoretisch en praktisch examen behaald hebben.

Bambini course

Kinderen tussen 4 en 12 jaar voelen zich in hun sas op onze bambini course, een putting- en chipping course van 800 m² in kunstgras en met een eigen clubhuis, inclusief een kinderbibliotheek.
Op een speelse manier – met of zonder begeleiding – kunnen zij hier hun eerste stappen op de golfbaan zetten.
Het is de uitgelezen plek voor golfkampioenen in wording.

Putting- en chipping green

Wist u dat ongeveer de helft van de scores van een goede speler uit putts bestaat?
Daarom treft u op onze putting green heel wat spelers met een lage handicap aan. De putting green die vlakbij het clubhuis ligt, heeft 18 holes.
Uw approaches kunt u oefenen terwijl u naar onze mooi ontworpen chipping green speelt.

Driving range

Onze driving range is meer dan 270 meter lang, heeft echte waterhindernissen en bunkers en verschillende greens om aan te spelen. Kortom hier kan je naar hartelust en doelgericht oefenen.
Bovendien hebben we overdekte afslaplaatsen, verlichting zodat u ook 's avonds kan komen oefenen en een echte graspractice!

De Golf-Academy van Millennium Golf biedt een kader waarin u met professionele ondersteuning uw spel intensief kunt verbeteren.
Of het nu om de afslagtechniek, strategie, swing gaat: in onze Academy traint u voor een betere handicap.
Het daar toegepaste video-coaching systeem is een up-to-date trainingstechniek.
Camera's nemen iedere slag vanuit vier verschillende hoeken op en laten het resultaat direct op de computer zien.
De analyse van de slag laat meteen zien waar uw sterke (en minder goede) kanten liggen.
Ook voor de golfprofessionals van gisteren biedt Millennium Golf iets bijzonders: de Kids-golfcourses zijn even populair als de Snag-golf voor de allerkleinsten. Snag-golf functioneert met eenvoudige regels: de bal kan niet verder dan 40 meter worden geslagen, er zijn slechts 2 clubs nodig en het doel is geen hole, maar een trainer met een speciaal jack, waar de ballen aan blijven vastplakken. Een voortreffelijk amusement voor de kleinsten!
Onze youngsters hebben bovendien plezier in een eigen home: "clubhuis in het clubhuis".
Hier wordt gespeeld, gelachen, grappen gemaakt, alles in eigen regie.
Uniek!